Bugun...


Ardahanlılar dikkat! Covid-19 için kritik genelge…
Tarih: 08-07-2020 11:09:25 Güncelleme: 08-07-2020 11:22:25 + -



facebook-paylas
Tarih: 08-07-2020 11:09

Ardahanlılar dikkat! Covid-19 için kritik genelge…

PolitikArdahan.com

Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine yeni genelge gönderdi. Genelgeye göre düğünler ve asker uğurlamalarına yeni kurallar getirildi. Kurallara uymayanlara büyük cezai işlemler uygulanacak.

Genelgeye göre asker uğurlamalarında artık konvoy ve kalabalık uğurlama, organizasyon ve düğün yapılamayacak. Asker olacak kişilerin uğurlanmasına sadece anne, baba ve kardeşler katılacak. Kurallara uymayanlara cezai işlem yapılacak.

Bakanlığın kritik genelgesine göre Covid-19’un hızlı yayılmasını önlemek amacıyla düğünler artık tek günde yapılacak. Düğün sahipler, Jandarma ve Emniyete dilekçe vererek taahhütte bulunacak. Kolluk birimlerinden izin alamayanlar düğün yapamayacak. Düğünler, gün içerisinde saat:10.00’da başlayacak, gece 11.00’de sona erecek. Düğünler, görevlendirilecek kolluk birimlerince sürekli olarak denetlenecek, sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan düğün sahiplerine ve kurala uymayan davetlilere 900 lira ceza uygulanacak.

ARDAHANLILAR DİKKAT!

Öte yandan, Ardahan’da dışarıdan gelen vatandaşlardan kaynaklı Covid-19’un yayılması sebebiyle Tepeler köyü karantinaya alındı. Çok sayıda ilçe ve köyde pozitif vakaların görülmesi sebebiyle il dışından gelecek olan vatandaşların yurtlarda 14 gün boyunca karantinaya alınması ve pozitif vaka görülen köy, mahalle ve evlerin de 14 gün boyunca giriş çıkışa kapatılması gündemde. Kentte pozitif vaka sayısı 200’ü aşarken, yaklaşık 70 kişinin tedavisinin devam ettiği, dün bir kişinin daha Covid-19’dan hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.

 




Kaynak: politikardahan.com



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ARDAHAN Haberleri

YUKARI