Bugun...


Dinçer Aktemur

facebook-paylas
Ardahan’da seçim atmosferi ne durumda?
Tarih: 12-10-2018 12:18:00 Güncelleme: 12-10-2018 14:36:00




Evet, kentte seçim atmosferi ciddi bir şekilde kendisini göstermeye başladı.

Aday adayları kendilerine yakın gazeteler ve yazarlar aracılığıyla aday olduklarını kamuoyuna duyurma çabasına girmiş durumda.

Fakat ne ilginçtir ki onlarca aday adayından bahsedilen siyasi arenada, iki ismin dışında henüz ciddi manada çıkıp kamuoyuna “ben adayım, geri adım atmayacağım” diyen bir siyasi yok.

Bu iki isim kim?

Öncelikle belirtelim ki bu iki isim CHP’li

Birisi üç dönem Posof’ta başkanlık yapan Şükrü Bozyiğit, diğeri bir dönem Ardahan Milletvekilliği yapan Faruk Demir. Diğeri Ardahan’dan milletvekilliği olan Faruk Demir.

Peki bu iki isim CHP’de veya kentte ne kadar etkilidir derseniz, ikisinin de CHP’de ağır top olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Kente gelince, her iki isim de kentte tanınan isimler fakat belediye başkanı olmaları konusunda halkın desteğini almaları zor gibi gözüküyor.

Başka aday adayları da çıkacaktır ama bu ağır topları aşmak gerçekten zor olacak gibi. CHP bu iki ismin dışında alternatif olarak Mete Özdemir veya Cemalettin Ayvazoğlu’nu değerlendirebilir. Eczacı Yunus Dündar da yine bu alternatifler arasında yer alabilir.

AK Parti’de ise durum gerçekten çok karmaşık. Bir önceki yazımda da belirtmiştim, mevcut belediye Başkanı Faruk Köksoy’un dışında henüz adaylığı ciddi manada kamuoyunda konuşulan bir isim yok. Bu hafta da aynı kanıda olduğumu belirtmek istiyorum. Fakat ismi geçenler, kulis yapanlar da yok değil.

Bunların başında Ardahan Üniversitesi personeli Erdal Başdemir gelmektedir. Başdemir’in dışında henüz adaylığı konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışan başka bir isim görünmüyor. Bunu son yaptığımız Ak Parti’nin adayı kim olmalı? Anketimizde de gördük ki, mevcut başkan Köksoy’un ardından ankette en fazla ismi oylanan Erdal Başdemir oldu.

Ak Parti’de aday olabileceği konuşulan diğer isimlerinse son hafta tamamen gündemden çıktıklarını söylememiz yanlış olmayacaktır.

Politik Ardahan Haber ve Reklam Ajansı’nı yakından takip eden site kullanıcılarının, 05469225738 WhatsApp hattı ve politikardahan@gmail.com aracılığıyla gönderdikleri mesajları doğrultusunda yeni isimler, yeni gelişmelerle birlikte Ardahan’da siyasi gündemin nabzını tutmayı sürdüreceğiz.


Dinçer AKTEMUR
12.10.2018





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI